Rött jästris + CoQ10 Detaljer
Att upprätthålla ett optimalt LDL-kolesterol
är en viktig komponent för att upprätthålla
en god kardiovaskulär hälsa.* Flera studier
i Kina och USA har kommit fram till att
preparat av rött jästris hjälper till att
bibehålla blodkolesterolnivåerna redan inom
det normala intervallet.* Thorne's Red
Yeast Rice + CoQ10 innehåller Monascus
purpureus, en röd-pigmentodlad ris.
Samma enzymer involverade i
kolesterolsyntesen är också involverade i
syntesen av koenzym Q10 (CoQ10).
För att bibehålla normala nivåer av CoQ10
innehåller produkten 15 mg CoQ10 per
kapsel.* Dessutom ger CoQ10
antioxidantstöd.*
Red Yeast Rice + CoQ10s kvalitet och renhet
är oöverträffad. Den innehåller mindre än 1/20
av industristandarden för citrinin, ett
mykotoxin skapat som en biprodukt
från jäsning av ris (läs mer om detta i
Ytterligare information).
Naturlig hantering av hälsosamma
kolesterolnivåer bör involvera kost- och
livsstilsförändringar, inklusive en
hälsosam diet och aerob träning.
Rött jästris + CoQ10 innehåller konsekventa
mängder av de naturligt förekommande
monakoliner som finns i rött jästris – utan
standardisering eller berikning. Vi vet detta
eftersom Thorne mäter varje ingrediens för
att vara i överensstämmelse med vår strikta
GMP-skyldighet att fastställa varje
ingredienss identitet, renhet, styrka och
sammansättning. Förutom monakoliner
innehåller rött jästris fytosterolerna
beta-sitosterol, campesterol och
stigmasterol, samt isoflavoner och
spårmineraler, som alla kan bidra till god
kardiovaskulär hälsa.*
Rött jästris erhålls genom en välkänd
process som jäser ris. En av de naturliga
biprodukterna från risjäsningsprocessen
är citrinin, som är ett mykotoxin. Även
om den sofistikerade jäsningsprocessen
som används av vår leverantör resulterar i
att en mycket låg mängd citrinin produceras
som en biprodukt, eftersom mykotoxiner
kan orsaka inflammation och andra negativa
effekter i kroppen, förser vi våra läkare-
kunder och deras patienter med
försäkran om att Thornes två röda
jästrisprodukter endast innehåller en minimal,
men ändå acceptabel mängd citrinin.
I en studie som publicerades i oktober 2010
i Archives of Internal Medicine, analyserades
12 röda jästrisprodukter för deras monakolin-
och citrinininnehåll. Resultaten av analyserna
visade på en hög variation av innehållet av
båda ämnena. Även om Thorne's Red Yeast
Rice + CoQ10 inte ingick i den här studien,
kan vi bekräfta för våra kunder inom vården
att vi tar yttersta noggrannhet för att
säkerställa att vi erbjuder högsta kvalitet
och renhet rött jästrisformel. Det finns inga
statliga standarder eller riktlinjer för
citrininhalt i rött jästris; dock är den allmänt
erkända standarden i branschen en del per
miljon, och Thorne's Red Yeast Rice + CoQ10
testar regelbundet med mindre än 0,05 delar
per miljon, vilket är mindre än 1/20 av den
standarden.