Vad är Probioform
Probioform är en probiotika som liknar den naturliga balans av bra bakterier i ett brett spektrum som vi hade fått i oss i den bästa av världar.
Probioform är en flytande aktiv bredspektrum-probiotika med tre huvudkomponenter: Mjölksyrebakterier, Vild Jäst, samt Fotoaphotpfa bakterier. Probioform utvecklades av Dr Hiega i Japan och är ett resultat av hans 30-åriga forskning i ämnet. Slutsatsen av forskningen visar att det finns bakterier i naturen och i matsmältningssystemet som arbetar med att skapa balans och har en viktig funktion för magen. När bakteriebalansen är optimal, tillverkar bakterierna enzymer, vitaminer samt bryter ner proteiner till aminosyror. De hjälper även till med upptaget av mineraler och spårämnen. Probioform levereras i en Bag-In-Box som inte släpper in ljus eller syre och som gör att hållbarheten är ca 1 år i rumstemperatur.
Probiotika kallas de bakterier som stödjer kroppens arbete med att smälta och spjälka mat samt tillverka enzymer och vissa vitaminer. Den normala människans matsmältningskanal innehåller cirka 400 olika typer av probiotiska bakterier. En god population av probiotiska bakterier hindrar och minskar tillväxten av skadliga bakterier och främjar ett friskt matsmältningssystem. Probiotiska bakterier har alltid levt och verkat i symbios mellan människor, djur och växter.
Varför behöver vi Probiotika?
För att förbättra näringsupptag, öka immunförsvarets kapacitet, och skapa balans i magen.
I den bästa av världar hade vi inte behövt några kosttillskott överhuvud taget. Probiotiska mikrober i form av mjölksyrebakterier, vilda jästsvampar och photoafotopha urbakterier har alltid varit en naturlig del av vår kost. De finns på alla blad, rötter, nötter frukter eller annan föda. De probiotiska mikroberna har hjälpt oss att spjälka och smälta vår mat, bryter ner proteiner till lättupptagliga aminosyror. De skapar även enzymer och vitaminer. Man kan säga att naturen har ordnat det så att varje tugga mat innehåller den mängd probiotiska bakterier som vi behöver för att smälta den. Vi har alltid levt i en symbios och nära samarbete med bakterier och mikrober i vår omgivning. När de är i balans fungerar oftast naturen och matsmältnings-processer perfekt.
Var hittar man probiotika?
Probiotika hittar man framförallt i obehandlad naturlig mat, samt fermenterade produkter som inte är pastöriserade.
Probiotiska bakterier finns över allt i naturen, framförallt hittar vi dem på gröna blad, frukter och rötter. I vår matkultur hittar vi dem på, främst obehandlad ekologiska produkter, men även i vissa ostar och mjölkprodukter. Och vårt naturliga sätt att få i oss dessa har varit via vår mat.
Probioform är ett kraftfullt och avancerat kosttillskott av fermenterad mjölksyrejäst som bidrar till förbättrad tarmflora. Probioform stödjer immunsystemet och mikrofloran i kroppen genom att tillföra miljontals hälsofrämjande, goda tarmbakterier samt bra näringsämnen. Probiform fungerar också bra att göra egen yoghurt eller syrade grönsaker med. Probioform smakar lite åt vinägerhållet eller som fermenterade grönsaker samt är mörkbrun i färgen. Bag in box på 2 liter - räcker ca 1 månad.
Dosering:
För god tarmfunktion: Dosering från 5-90 ml per dos. Normaldosering: 30 ml två - tre gånger / dag. Börja försiktigt, kan verka laxerande i inledningskedet. Spädes helst i ett stort glas 20-37 gr ljummet vatten. Kan intas på fastande mage eller till måltid. Vid vanlig matlagning, i sallader eller om man befarar att maten har problem med kontaminering av mikrober eller syntetiska kemikalier.
Som dricksvattenförbättrare: ca 1-5 ml per liter vatten.
Utvärtes: på skadad hud och vid vissa hudproblem.
INGREDIENSER:
Vatten, Rudis saccharo molasses, L Plantarum, L Casei, L Bulugaricus, L Fermentum, Enzymer, Saccharmomyces Cervisiae.
Innehåller minst 10 000 CFU/ml vid tappningstillfället.
Förvaring: Rumstemperatur, ej i direkt solljus. Förvaring i skafferi eller kylskåp förlänger hållbarheten. Förvaras oåtkomlig för barn.
Källa:probiform.se